9 Nisan 2012 Pazartesi

İncitom


Haftasonu halamı ve  kuzenimi bize davet ettik. Eşim meşhur soslu tavuğundan yaptı bize, Kentucky yanında halt etmiş valla :) Çocukluk anılarımızdan başladık anlatmaya :) Çok keyifli bir akşamdı.

O gün anlatılanlardan birini paylaşmak istedim.

Kuzenim 7-8 yaşlarında, şimdi olduğu gibi fanatik GSlı. Maç mağlubiyet ile sonuçlanınca sinirleniyor, başlıyor bağırmaya ve zıplamaya. Halam onu sakinleştirmeye çalışırken beraber yere düşüyorlar. Kuzenim bacağını tutuyor, incindi galiba diyerek ağlıyor. Halam hemen sıcak su getirip ovuyor, merhem sürüyor, sarıyorlar bir güzel. Sabah uyandıklarında bakıyorlar Alper'in bacağında hiçbirşey yok :) Halamında iki parmağı davul gibi şişmiş. Meğer o parmaklardan biri kırılmış ama halam oğluna üzülüp bakmaktan acısını farketmemiş bile.
Gerçekten annelik böyle birşey, kendinden geçme hali.

Cumartesi günü İncimle yatakta keyif yaparken öyle bir tekme savurduki yüzüme, nerdeyse gözümü morartacaktı ucuz atlattık valla. Canımın yandığını farketti ve üzüldü yaptığına. Geldi sırnaştı, sarıldı hemen. Böyle zamanlarda en ince sesiyle ‘anneem’ diyişi yok mu unutturuyor tüm yaramazlıklarını.

Bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım İncişkonun ani darbelerinden korunmak için. :)

9 yorum:

  1. İncitoşumm benim nede mahsun çıkmışşın öyle :)) Ama bakışlarda bile haylazlık kurnazlık var :)
    İnciye karşı dikkatli olmak lazım canım darbelerin nerden geleceği hiç belli olmaz...
    Anne olunca insan çok sinirlensede kızamıyor yavrusuna...
    Öpüyorummm seni,incimi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meliş teyzesi bilirsin İncinin ne zaman ne yapacağı belli olmuyor, sende tecrübe ettin :)) Hiç kıyamıyor insan yavrusuna, sende şimdiden bu duyguyu hissediyorsun dostum.
      Bizde öptük çok!

      Sil
  2. annelik hakikaten kendinden geçme hali..o an-neee demeleri yokmu zaten eritip bitiriyor insanı yaramazlık falan kalmıyor akılda umarım kullanmazlar bunu ileride:)buarada çok tatlı çok güzel gözüküyor incim maşallah ona annnesi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh o anne demeleri gerçekten mest ediyor insanı :) Nasılda biliyorlar durumu kurtarmayı. Çok sağol canım, Duruyu öp bizim için ;)

      Sil
  3. canım bende gözüüme darbe yiyip duruyorum genelde ama annelik işte dediğin gibi:)bu arada incişko büyümüş sanki gözüme öyle göründü maşallah ona öpüyorum ikinizide

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım en az zararla atlatırız umarım bu dönemlerini :) Sağol arkadaşım, Duruyu ve seni çok öpüyoruz bizde.

      Sil
  4. Ahhh Kıymet teyze ahhh Alper için heba etmiş kendini demek.Oldum olası fedakar anneydi zaten.

    İncişkoma gelince onun o ani hallerini "fıstık almayı" öğrettiğim zaman tecrübe etmiştim :)))

    Merveciğim Allahtan yüzüne tekme yediğin zaman acını çok belli etmedin zira bende fıstık aldığında o hataya düşmüştüm hatırlarsan :)))))))

    YanıtlaSil
  5. Bu arada Bahadır Bey e selamımı söyle ne oldu bizim fırında hamsi:))))

    YanıtlaSil