28 Temmuz 2012 Cumartesi
Yeni keşfettim! *patates mantısı*
Bugünlerde pek bloguma giremedim ama arkadaşlarımı takipteyim :)
Yeni öğrendiğim bu pratik tarifi blogumda paylaşmak istedim.
Patates mantısı ilk duyduğumda garip gelmişti, yapılışını öğrendim ve hemen denedim. Kızımda benim gibi içinde patates olan her yemeği seviyor, bundan sonra bu yemek sıkça menümüzde yer alıcak.
Gelelim yapılışına:
Patatesler haşlanır, ezilir. Ardından tuz ve ince doğranmış maydanoz ile karıştırılarak beklemeye alınır.
Ayrı bir tavada kıyma ve soğan kavrulur. Biraz kavrulduktan sonra içine istediğimiz baharatları ilave ediyoruz. Ben köri, reyhan, karabiber, zerdeçal,tuz ve pulbiber ilave ettim.
Sıra geldi mantıyı şekillendirmeye;
Patatesten mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizde açıyoruz ve ortasına kıymalı içten koyup kapatıyoruz. Ben iş dönüşü iftar için hızlı hızlı yaptığım için şekillerine çok özen gösteremedim. Bir sonrakine daha iyi olucaklar :)
En son sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış salça-pulbiber karışımı ile süsleyip sunuyoruz.
Hayırlı Ramazanlar diliyorum herkese, sevgiler!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
eline sağlık mervecim bizde çok severiz patatesi hemen denemeliyim hiç duymamıştım paylaşımın için sağol canım
YanıtlaSilEdacım dene mutlaka çok lezzetli ve hafif oluyor :) Öptüm canım.
SilÇok severim ben de :)) Ellerine sağlık..Sizlere de hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilSüreyya teşekkürler :) Sevgiler!
Sil:=)
YanıtlaSilyedikçe yediriyor bu güzellik insana..
afiyetle..
;) Teşekkürler
SilÖzledimmmmm sizleri
YanıtlaSilBizde sizi özledik canımcım ne zaman geliyorsunuz bakiim?
Silcok guzel gorunuyor ellerinize saglik ;:))
YanıtlaSilBlogunuzu blogger annelerinden bulup hemen takibe aldim.
YanıtlaSilSizide benimkine beklerim.
komirra.blogspot.com